A Pego, ha secundat la vaga una mitjana del 27’19% de personal docent

El percentatge més alt el trobem al col•legi públic Ambra amb un 40%, seguit del col•legi públic Rosalia Bondia amb un 25%. A l’IES ‘Enric Valor’, finalment va ser un 25% el personal docent que va secundar el primer dia de vaga convocat pels cinc sindicats d’educació. Finalment, el col•legi públic Carolina Sala on secundaven la vaga hui un 18’75%.
Es confirmen les baixes xifres de seguiment en el primer dia de vaga en l’educació valenciana. Sembla ser que l’acumulació de les penalitzacions econòmiques que comporta secundar una vaga, afegit a la creença de molts docents que els sindicats no estan actuant massa bé, han afectat este primer dia de convocatòria.

Segons les dades provisionals facilitades pels sindicats, la vaga convocada en els centres públics valencians ha estat secundada per un 40% dels professors a Alacant, tot i que en algunes comarques s’ha superat el 50%; un 25% a Castelló i un 35% a València. Sent la mitjana del 35%. La Conselleria d’Educació considera que el seguiment no ha arribat al 10%.

A Pego la mitjana d’incidència de vaga era del 27’19%. El percentatge més alt el trobem al col•legi públic Ambra amb un 40%. Seguidament empaten en percentatge de seguiment el col•legi públic Rosalia Bondia amb un 25% i l’IES ‘Enric Valor’ que a tercera hora presentava un percentatge del 20’5, però que finalment arribava al 25% de seguiment, fet que elevava també la mitjana de seguiment. Finalment, el col•legi públic Carolina Sala on secundaven la vaga hui un 18’75%.

La convocatòria ve motivada perquè, com recorda el manifest en defensa de l’ensenyament públic, “les mesures que estan adoptant els governs d’Espanya i el País Valencià es traduiran en un retall dels pressupostos educatius d’entre el 25% i el 30%.”

El que provocarà que “les aules tornaran a massificar-se. En Educació Infantil i Primària es podran agrupar fins a 30 alumnes per aula, en Secundària fins a 36 i en Batxillerat fins a 42 ampliables fins a 46. Estes condicions perjudicaran especialment l’Educació Infantil, al primer cicle de l’ESO a la Formació Professional i l’escola rural, a més dels centres que escolaritzen alumnes amb necessitats educatives especials.

No es cobriran les absències del professorat durant les dos primeres setmanes de baixa laboral, la qual cosa generarà molts problemes organitzatius.

L’abandó de determinats programes de suport a l’Educació Infantil i de noves tecnologies a més de la no implantació dels cicles de Formació Professional actualitzats representa un gran pas enrere en la qualitat del sistema educatiu.”

Centrant-se al País Valencià, el manifest subratlla que “fa dos cursos que patim retallades en Ensenyament en quant a unitats, compensatòria i programes d’atenció a la diversitat, 2400 docents interins, partides pressupostàries, etc.

En Gener de 2012 ens han imposat el D-LLei de Retallades salarials amb importants disminucions dels salaris i acomiadaments de tot el professorat interí a 30 de Juny. A més la Conselleria ha anunciat la modificació del calendari i la jornada laboral, implicant que més de 3000 docents es poden quedar sense feina el curs que ve.

Per altra banda, en la universitat els retalls pugen un 62%. Els contractes de ciència s’han reduït en un 43%, el I+D+I, en un 25%, un 11% en les beques i les ajudes a l’estudi i un 42% en els programes ERASMUS.

Per tot això, reivindiquem més que mai una EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT, rebutjant tots els retalls que estem patim i que ens volen imposar.”

La següent convocatòria està prevista per a demà dijous, 17 maig, en que hi hauran manifestacions a les 12h a Castelló, València i Alacant. A la Marina Alta, hi ha convocada una manifestació a Dénia per eixir a les 12h des de la Plaça de Jaume I. A les 19h., hi haurà assemblea concentració a la plaça de l’Ajuntament.

Este manifest està recolzat pels partits polítics de la Marina Alta, PSPV-PSOE – ERPV- BLOC- EUPV. Un d’ells, ERPV, enviava una nota de premsa en la que la seua portaveu, Raquel Gómez, assegura que “el PP ha trobat l’excusa ideològica perfecta amb la “crisi” per a desmuntar l’educació al País Valencià”.

Per a Gómez “Les dades són esfereïdores” que contrasten amb el model educatiu que proposa ERPV, “un model propi d’eixida de la crisi: una educació en català, pública, de qualitat, única i laica és la garantia cap a un canvi de model econòmic productiu”.
469 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!