A Pego, ‘el Nadal és valencià’

Esta campanya, promoguda per la Generalitat Valenciana, té com a objectiu promocionar el comerç de proximitat i els productes valencians. En ella participen huit denominacions d’origen i tres federacions de comerç i s’han adherit més d’un centenar d’ajuntaments, com és el cas del pegolí.

nadalesvalenciaA Pego, ‘el Nadal és valencià’, com ho és també a més d’un centenar de pobles que s’han adherit a la campanya impulsada per la Generalitat Valenciana per a promocionar el comerç de proximitat, aquell que tenim al costat de casa, a quatre carrers d’on vivim. En esta campanya hi participen huit denominacions d’origen i tres federacions de comerç i és que amb ella es vol promocionar el comerç de proximitat, però alhora també es vol posar l’accent en els productes valencians, promocionar el seu consum envers d’altres productes que ens arriben de fora i és que a terres valencianes, alacantines o castellonenques s’hi produïxen molts fruits vinculats a les festes nadalenques com el raïm, el vi, els torrons o els joguets.

Al territori valencià es fabrica el 40% dels joguets d’Espanya, que concentren el 20% de les exportacions a l’estranger (la qual cosa es tradueix en un volum econòmic de 200 milions d’euros); el 35% del raïm de taula; el 60% de la producció de cítrics; i el 80% de tota la producció nacional de caqui. A més, la província d’Alacant és líder en la producció de derivats de cacau.

Centren la campanya els productes de les denominacions d’origen Vins d’Alacant, Utiel-Requena, Vins de València i Raïm del Vinalopó, a més de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena. També participen la Denominació d’Origen Kaki Ribera del Xúquer i les indicacions geogràfiques protegides Cítrics Valencians i Torró de Xixona.

En el projecte han col·laborat organitzacions com la Confederació de Comerciants i Autònoms de la Comunitat Valenciana (COVACO), la Confederació d’Empresaris del Comerç i Serveis de la Comunitat Valenciana (CECOVAL) i la Unió Gremial, així com la xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC), de la que forma part CREAMA Pego. S’han adherit més de cent ajuntaments, com és el cas de l’Ajuntament de Pego a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Creama, vol contribuir a posar el focus en els comerços pegolins, per recordar que són els que donen vida al poble, en els que es pot comprar amb confiança i totes les comoditats que oferix tenir una botiga ben a prop de casa.

‘El Nadal és valencià’ és, per tant, una manera d’impulsar el consum de productes valencians i els seus comerços, eixos que sempre estan ahí, que ens assessoren i ens brinden la seua confiança i caliu, els que permeten estimular l’economia i consolidar el creixement econòmic en el conjunt del territori valencià.


El passat dimarts 13 de desembre, l’economista Joan Albert Sendra, al programa de Ràdio Pego, ‘Duros a 4 Pessetes‘ opinava que «és importantíssim que valorem les empreses que tenim, les empreses que considerem nostres, les pimes. Perquè les grans empreses estan a tots els llocs». I per això apostava per «posar en valor les pimes, els comerços locals, els artesans dels pobles, de les ciutats mitjanes en les que es poden visitar en un agradable passeig». I hi destacava que, «quan anem als comerços del barri, del poble, la que t’atén és gent que coneixes i t’oferixen el que tenen, un aspecte que hem de valorar» perquè «són els que creen llocs de treball al territori.»

 

1992 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!