A Pego continua augmentant l’atur

Al mes d’abril s’han registrat 952 persones sense feina, 23 més que durant el mes de març. Esta vegada la tendència global de la Marina Alta és positiva, ja que a l’abril s’aconseguia reduir l’atur en 256 persones, una reducció impulsada pel sector serveis i encapçalada per pobles costaners com Calp o Xàbia.
L’efecte amortidor de la campanya turística de Setmana Santa, ha suposat que per segon mes consecutiu s’hagen reduït els altíssims nivells de desocupació a la Marina Alta. Encara així, en còmput interanual s’arrossega una pèrdua de 1.245 ocupacions. Açò suposa un ritme de destrucció de l’ocupació d’una miqueta superior a 3 feines cada dia.

Des de CCOO s’assenyala que “des què va començar la crisi fa ja cinc anys, l’augment de la desocupació ha sigut d’11.066 persones, per la qual cosa les dades del mes d’Abril han de ser considerades un “miratge” en la llarga sequera que travessa el mercat de treball en la comarca (6 persones cada dia en eixos 5 anys han engrossit les llistes del SERVEF)”.

Només l’agricultura i el col•lectiu sense ocupació anterior augmenten el nombre de persones en atur, la major part del descens de la desocupació se situa en el sector serveis amb una baixada de 223 persones. Estes xifres confirmen allò que s’ha anunciat respecte a l’evolució de la desocupació al març: la situació de la campanya de Setmana Santa entre els dos mesos, ha repartit el seu efecte reductor de la desocupació en este període.

El sindicat CCOO subratlla “la lleugera reducció de la desocupació a Dénia que, encara que disminuïx la seua estadística en 40 persones, manté la xifra total per damunt dels cinc mil (5.015)”. Millor comportament han presentat Calp, Xàbia i Teulada que han rebaixat la seua comptabilitat en, respectivament, 91, 81 i 54 persones.

A Pego, un poble de segona línia de costa, la tendència en el mes d’abril seguix la del mes passat i s’arriba als 952 desocupats. 23 més que al març, marcant-se així un nou rècord de desocupació al municipi. La pujada més notable s’ha produït al sector serveis que ha incrementat en 19 persones la llista de l’atur pegolina. Li seguix les persones sense activitat econòmica prèvia, on se n’afegixen 7.

Per a Salvador Roig, responsable de Comunicació de CCOO a la comarca “la construcció de noves infrastructures que permeten millorar la comunicació, com el tren Dénia-Gandia són vitals per a la reactivació econòmica de la comarca, ens preocupa que en un context de retalls i amb un govern del Partit Popular en totes les administracions implicades en la gestió d’esta infraestructura, s’abaixe el nivell d’exigència, exhibit d’una forma tan contundent en l’etapa de Zapatero”.

“Estes xifres, malgrat la conjuntural milloria, continuen mostrant un mercat productiu en recessió que requerix d’una consideració especial per part de les administracions públiques”, afirma CCOO. Que torne el crèdit a les PIMES i a les famílies i que s’estimule l’activitat econòmica mitjançant la inversió en ocupació, serien les vies per les aposta el sindicat. Contràriament a això, “la morositat de les administracions i la política de sistemàtic retall de despesa pública va a mantindre’ns en esta senda de destrucció de riquesa per molt de temps”, augura CCOO.
492 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!