5 detinguts per robatori d’objectes antics en cases de la Marina Alta i la Safor

La Guàrdia Civil d’El Verger ha recuperat més de 2.000 objectes antics. La majoria dels objectes provenen de robatoris comesos en cases de Pego, Ondara, Beniarbeig i El Verger. És per això que es fa una crida a totes aquelles persones d’estes localitats que troben a faltar alguna peça d’estes característiques perquè passen a reconèixer els objectes a la caserna d’El Verger en horari de 9 a 14h. El material recuperat s’estima que podria rondar el 700.000€ en el mercat negre, el que convertix a esta operació en la major confiscació duta a terme en els últims anys pel que fa a material antic.
Per part de l’Àrea d’Investigació de la caserna d’El Verger, es van iniciar fa dos mesos l’operació denominada DAJO, amb motiu de delictes continuats de robatoris en interior de vivendes en diferents pobles de la Marina Alta i província de València. En els robatoris produïts, els efectes principalment sostrets consistien en peces i objectes antics com ara figures i orfebreria de caràcter religiós, ceràmiques, àmfores, monedes i bitllets antics, quadres i joies d’alt valor econòmic.

El passat 1 d’agost, l’equip d’investigació de la caserna d’El Verger, va procedir a la detenció de cinc persones autores de robatoris continuats en vivendes, delicte de receptació, delicte de tràfic de drogues, delicte de tinença il•lícita d’armes així com a pertinença a grup criminal, realitzant posteriorment registres en les vivendes dels autors una vegada localitzades les ubicacions de les mateixes en les localitats de Pego, Xàbia, Dénia i Oliva, donant com resultat la localització de més de 2.000 objectes amb les característiques assenyalades anteriorment. Les comprovacions dels objectes van confirmar que gran part dels objectes confiscats procedixen de robatoris denunciats en Llocs de la Guàrdia Civil ubicats a la Marina Alta i la Safor. A més en els domicilis dels detinguts ubicats a Pego, es va trobar haixix i marihuana llestos per a la seua distribució.

Durant el registre practicat s’han trobat igualment, armes de foc amb gran quantitat de munició, armes blanques, televisions de plasma, material informàtic i ferramentes, així com a diversos electrodomèstics de dubtosa procedència.

Crida l’atenció que en un dels registres practicats en la localitat de Pego, es trobe en el domicili d’un dels principals autors “d’este organitzat Grup Criminal” una motxilla amb guants, una targeta criptogràfica i diversos ganxets, així com a prendes de roba amb este material en les butxaques, sent presumible per part dels agents la utilització d’estes ferramentes per a cometre els robatoris en les vivendes.

L’operació ha estat qualificada de “molt laboriosa i complexa durant la seua investigació i desenvolupament, ja que el material confiscat es venia en mercats ambulants (rastros) de la zona durant els caps de setmana així com en els propis domicilis dels cinc detinguts”.

El material recuperat, segons informació facilitada als agents, ascendiria en el mercat negre a uns 700.000 euros aproximadament, sent la major confiscació duta a terme en els últims anys en el que a este material es referix en la Comandància d’Alacant.

L’operació seguix oberta, i no es descarta que en els pròxims dies es produïsquen noves detencions i recuperació de més material d’estes característiques.

La majoria de robatoris comesos per este grup organitzat s’han produït en cases de Pego, Ondara, Beniarbeig i El Verger, a més d’algunes poblacions de la Safor. És per això que es fa una crida a totes aquelles persones d’estes localitats afectades per robatoris i que troben a faltar objectes antics com vaixelles, rellotges, quadres, etc, perquè passen per la caserna de la Guàrdia Civil d’El Verger, en horari de 9 a 14h., per a realitzar la identificació i posterior entrega del material confiscat.

Cal tenir en compte que un dels detinguts era manyà (cerrajero) i, s’ha donat algun cas en què propietaris d’objectes furtats no se n’han adonat de la seua sostracció perquè els panys de les portes no han estat forçats notòriament. És per això que, es recomana revisar si falta algun objecte i, si es donara el cas, passar a reconèixer-lo a l’Avinguda de València, nº46 d’El Verger.
580 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!