4 autobusos de la Marina Alta es desplacen a València i Alacant per defensar una moratòria urbanística

Milers de persones exigiren a València, Alacant i Castelló un canvi en la política urbanística valenciana. Des de Pego un grup nombrós de persones portaven una pancarta on es podia llegir: “5000 cases i un camp de golf. Salvem Pego”. Milers de persones, unes 20.000 segons els organitzadors, i 4.000 per a la policia local, es van manifestar dissabte de vesprada pels carrers de València per a denunciar l´ «especulació» i la «corrupció» i exigir una «moratòria urbanística» i un «canvi radical» en la política de territori de la Generalitat Valenciana. Els manifestants van eixir al carrer amb cartells, pancartes, camisetes i càntics per a demanar a l’uníson stop al «depredador desenvolupament urbanístic». Entre les moltes pancartes es podia llegir: “5000 cases i un camp de golf. Salvem Pego” «Moratòria urbanística ja»; «Ara més que mai, Xúquer Viu»; «Salvem Cabanyal-Canyamelar»; «No al PAI de la Garrofera»; «Ací Mestalla NO» «No al PAI de Cullera».

Fins a 4 autobusos van eixir de la Marina Alta, dos cap a València i altres dos cap a l´Alacant, per a donar suport a aquesta convocatòria de Compromís pel Territori. Fins a 10 col·lectius de la comarca es van desplaçar a dos de les tres capitals de província. Associació Arrels del Pego, Assemblea de Joves de Benissa, CAPEV, Casal Jaume I de Benissa, Col•lectiu “El Runar” de Benissa, Associació “Gelibre” de L’Atzúbia, STE-PV, Col•lectiu “Vall de Pop” i Associació “Veïns de Parcent”.

Al finalitzar la manifestació que va eixir de la Plaça de Sant Agustí per a acabar davant el Palau de la Generalitat, la directora de la revista Nat Maria Josep Picó va ser l’encarregada de llegir el manifest. Picó va lamentar que els «responsables de la destrucció del nostre territori no són estrangers, sinó que estan en la nostra casa i tenen el suport del nostre actual govern autonòmic». Va denunciar que «només actuen en benefici privat, d’una minoria, sense consciència social ni ambiental i amb actituds comparables a les dels antics senyors feudals».

La periodista va assegurar que alguna «cosa està fallant» quan, al seu parer, «els ciutadans disconformes amb una realitat destructiva és ignorada pels governants» o quan «les agressions al medi ambient es multipliquen fins a l’infinit sense que cap poder li pose fre». Per tot això i a fi de «paralitzar els projectes insostenibles» i per una «nova cultura de l’ús dels recursos naturals» la plataforma Compreels meus pel Territori reclama «un nou model territorial per al nostre país basat en la sostenibilitat i en el benefici de tots els valencians». Al mateix temps es van celebrar sengles manifestacions en Castelló i Alacant.490 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!