“Aire”: filosofia, sororitat i la cerca de la felicitat

Tirem la vista enrere per a recuperar els actes d’aquest cap de setmana, marcat per les presentacions literàries. Dissbte l’escriptora Elvira Cambrils presentava el seu darrer llibre, Aire, una novel·la protagonitzada pels diàlegs i reflexions de set dones dins d’una perruqueria situada a una urbanització d’un poble que no s’anomena, però es reconeix com Pego.


Obra ha estat publicada per l’editorial Aila en ser la guanyadora del Premi Carmelina Sánchez Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa d’enguany.


L’acte el va organitzar l’associació Cultural Atzaïla i va reunir un bon nombre de pegolines i pegolins al saló d’actes de l’Espai Veïnal. L’obra va ser introduïda per l’editor i escriptor Joan Borja i per l’escriptora Pepa Guardiola, membre de la Xarxa de Dones de la Marina Alta; i per la mateixa autora.

Escoltem a Pepa Guardiola.

Elvira Cambrils va descriure cóm va ser crear aquesta història que en veritat són set històries, de dones ben corrents i dispars, però, tot i que les protagonistes són dones, l’autora afirma que és una novel·la per a totes i tots perquè en ella es dialoga i reflexiona sobre el sentit de la vida en general. El fet més paradoxal de la novel·la és que transcorre en una perruqueria.


La presentació de l’obra va girar en torn a diferents eixos: d’un costat la història de la novel·la en sí, d’un altre la importància del llenguatge, que en el cas d’Elvira Cambrils, com indicaren l’editor Joan Borja i Pepa Guardiola, és precís i acurat; la disquisició entre el bé i el mal que s’aborda en l’obra i la importància de la sororitat.


I en les seues intervencions, els tres, Elvira Cambrils, Pepa Guardiola i Joan Borja confluïren en un mateix punt, inspirats per les pàgines d’Aire i és que el que dóna sentit a la vida és la cerca de la felicitat.

972 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Open chat
Hola!!
Escriu-nos!