Majo Siscar oferí un pregó de Carnestoltes nostàlgic i reivindicatiu

Comencem la setmana del Carnestoltes, que s’encetà el divendres amb el Pregó que oferí la periodista Majo Siscar Bañuls. L’acte, organitzat per l’associació Atzaïla, s’inicià amb un passacarrer des de la plaça del Mercat fins a la de l’Ajuntament, protagonitzat per cabuts i disfresses i amenitzat per la Clandestina.

Des de la balconada de l’Ajuntament, Majo Siscar va fer un recorregut per la història del Carnestoltes pegolí en un pregó amb tintes reivindicatius. La periodista obrí el seu discurs posicionant-se a favor de la integració social i contra de la xenofòbia.
Majo Siscar es mostrà emocionada per estar a la balconada i ser l’encarregada de donar inici al Carnestoltes 2020 amb la seua intervenció. Tot i que destacà el paper fonamental de tots i cadascun dels habitants de Pego, que són els qui donen sentit a la festa. Especialment, les dones que any rere any cusen disfresses i mantenen viu l’esperit del Carnestoltes pegolí.
Majo va destacar la tasca de recuperació del Carnestoltes que va fer Rafael Ruiz amb el seu taller de màscares, i també va agrair el seu paper a l’Ateneu Llibertari i a la Colla la Castanya. És a ells a qui es deu que el Carnestoltes pegolí siga conegut i reconegut a tota la Comunitat Valenciana, digué la periodista.

Siscar atribuí l’èxit del Carnestoltes pegolí al seu caràcter obert perquè dóna cabuda a tothom, sense que intervinga cap associació ni forma d’organització per a participar-hi. I, a més, a més, digué, el Carnestoltes és un moment de retrobament que marca l’inici del calendari festiu a Pego.

Després de recordar els inicis del Carnestoltes, Majo Siscar recuperà el moment més àlgid de la trajectòria de la festa, en l’any 1998, en què es xifrà en 40.000 el nombre de persones que celebrà el Carnestoltes a Pego. I reivindicà el treball dels fotògrafs locals.


Al fil dels negocis dels fotògrafs locals, la periodista parlà de la crisi que viu el comerç.

Siscar proposà revifar l’oferta cultural per tal d’oferir una experiència completa als qui visiten el poble i fan les seues compres.

I, canviant d’assumpte, va parlar de recuperar les relacions humanes des del punt de vista del respecte i la igualtat. Recordà que a Pego hi haurà punts violeta per a denunciar els possibles casos d’abús i agressions masclistes durant el Carnestoltes i la Pinyata.

I, per últim, va fer una repassada de la programació d’enguany i donà per iniciada la festa, que va passar a la plaça de l’Ajuntament i es va omplir de música i ball, i, finalment, un passacarrer amb la Clandestina.
1929 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!