20 alumnes participen en el Taller d’Ocupació d’Ajuda a Domicili per a formar-se i trobar treball

El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) gestiona i coordina la quinta edició del Taller d’Ocupació d’Ajuda a Domicili. Es tracta d’un programa d’ocupació i formació que pretén inserir en el mercat laboral als seus participants, a través de la professionalització i l’adquisició d’experiència en activitats d’interés públic o social. Este taller està dirigit a desocupats majors de 25 anys amb especials dificultats per a la seua inserció, és a dir, parats de llarga duració, dones amb càrregues familiars, persones amb discapacitat i majors de 45 anys.

El V Taller d’Ajuda a Domicili compta amb la participació i subvenció de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) i del Fons Social Europeu. Té una duració d’un any i un caràcter comarcal, ja que es desenvolupa en els municipis de Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, El Verger, Ondara, Pedreguer, Pego, Teulada i Xàbia. Els alumnes es formen en l’ofici d’auxiliar d’ajuda a domicili, una ocupació amb creixent demanda en el seu sector i insuficients professionals per a cobrir-la. El president del CREAMA, el diputat de Promoció i Desenvolupament Local, Juan Roselló, ha assenyalat que “l’objectiu és que adquirisquen experiència professional i coneguen la realitat del treball en una empresa. A més, les mateixes empreses del sector coneixen estos treballadors i es converteixen en professionals potencials”.

Els participants en este taller tenen un contracte des del primer dia i alternen la pràctica professional amb la formació ocupacional. S’imparteixen classes per a l’adquisició de coneixements concrets sobre la professió d’auxiliar de domicili, així com una formació per a tots els usuaris que no hagen adquirit les nocions bàsiques de l’Educació Secundària Obligatòria. Tècnics especialistes ofereixen també formació i orientació laboral per a conèixer els conceptes fonamentals referents a la busca d’ocupació, creació d’empreses i drets i obligacions dels treballadors.

La directora del taller, Lola Bolufer, ha comentat que els alumnes realitzaran pràctiques en distints centres públics com a residències municipals d’ancians, guarderies i escoles infantils, menjadors escolars, Centres de Dia i en distints departaments de Serveis Socials distribuïts per tota la Marina Alta. En concret, s’han firmat 21 convenis de col•laboració per a fer pràctiques.
512 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!