13.000 assistents a la XXI Trobada d´Escoles en Valencià


Reivindicar una escola de qualitat en valencià i al mateix temps defendre la sostenibilitat del territori, van ser els eixos centrals de la Trobada de La Xara.

Més de 13.000 persones reunides amb només una finalitat: reivindicar una escola de qualitat en valencià i al mateix temps defendre la sostenibilitat del territori van ser els eixos centrals de la XXI Trobada d´Escoles en Valencià celebrada dissabte passat a La Xara.

La música i la diversió van començar a les 16.00 hores de la vesprada en l’escola de la Xara des d’on va partir la cercavila en la que van participar els xiquets i xiquetes, pares i mares i professors. La desfilada, que va estar animat per pallassos i gegants, va omplir el dissabte els carrers de La Xara del color que enguany s’ha triat com reivindicatiu, el verd.

Com dèiem, la reivindicació ha sigut doble, la llengua i el desenvolupament sostenible. Segons va explicar el president de la Cappev, Jaume Fullana, en el seu discurs, «apostem per una escola de qualitat en valencià transmissora dels valors positius del propi medi natural i sociocultural. Estos valors estan desapareixent pel desenvolupament bestial i insostenible que s’està produint en el nostre territori». En aquest sentit, Fullana va alertar que «consideren una burla que se’ns estiga demanant en les escoles que potenciem l’educació ambiental i les pràctiques de sostenibilitat i políticament s’està fent tot al contrari».

La coordinadora del taller d’escriptors i artistes plàstics de la Marina Alta, Carme Miquel, va manifestar que «estem molt preocupats per les greus transformacions que està patint el nostre territori».
Respecte a la llengua, Miquel, va precisar que «s’ha de convertir en un element d’autoidentificació social i d’integració humana». D’aquesta manera, va instar a les institucions a realitzar programes per a la integració de totes les persones estrangeres i fer-los conèixer la llengua i la cultura valenciana.

Durant tota la jornada tots els participants van gaudir pels carrers de la localitat de tallers i jocs de qualsevol tipus. Alguns tractaven d’ensenyar lliçons de reciclatge, altres mostraven danses populars, també hi havien de pintura i altres que, per exemple, incitaven als més menuts a llegir en valencià.

La XXI Trobada de la Marina Alta també van continuar a la nit. El sopar va tenir lloc al pati de les escoles. La música i els balls populars van animar a tots els allí presents. Ben entrada la nit, van ser els protagonistes del rock en valencià els que van fer ballar al públic jove fins a altes hores de la matinada.

750 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!