10 anys fent teatre i recollint èxits teatrals a Pego

L’escola de teatre de Pego celebrava este dissabte de vesprada la seua gala commemorativa amb el més del mig centenar d’actors i actrius que hi formen part del projecte que impulsa la regidoria d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Pego, a través de l’Escola de Formació de persones adultes Pérez Ramos.
Com si d’una gala dels Goya, dels Òscar o del teatre es tractés, el més de mig centenar d’actors i actrius de l’escola de teatre de Pego van desfilar per la catifa roja que precedia l’entrada al teatre municipal, en el que lluïa, a la seua façana principal, un gran cartell en el que es podia llegir a la perfecció ’10 anys fent teatre’. Desfilaren sota l’atenta mirada dels seus fans que els demanaren autògrafs i fotografies de grup en el ‘photocall‘ que hi havia preparat a l’entrada del pati de butaques. Centenars de flaixos van captar totes i cadascuna de les postures glamuroses dels actors i actrius locals, nacionals i internacionals.
Ja a l’interior del teatre, dos dels protagonistes van ser els encarregats de guiar la gala, Mercé Pons i Juan Carlos Sastre, dos joves que formen part de l’escola de teatre de Pego, explicaven al públic present precisament el que pocs minuts abans havia passat a l’entrada del teatre.
Butaca Teatre, Tres i no res, Dijous Teatre, Farfullit Teatre i Atrevits Teatre, són els grups fruit dels 10 anys de vida de l’escola de teatre de Pego. Una escola impulsada per la regidoria d’Educació i Cultura a través de l’Escola de Formació de persones adultes Pérez Ramos, per la que han passat més d’un centenar d’alumnes en estos 10 anys i en la que hi romanen molts d’ells millorant la seua tècnica d’interpretació any rere any. Tots ells i totes elles han dedicat «moltes hores a fer classes, estudiar el text, assajar, construir els decorats, els vestuaris, a aviar-se…», explicaven Mercé i Juan Carlos.
Els presentadors també informaren que, entre tots els grups teatrals nascuts de l’escola de teatre de Pego han representat més d’una trentena d’espectacles d’un ampli ventall temàtic i estilístic. Tots compartixen «un nus abans d’eixir a escena», com també compartixen dos components en el seu ADN, el desig de «gaudir amb els companys, amb el públic, amb les obres i aprendre, amb els companys, amb el públic, amb les obres».
Durant l’actuació de Lluerna Teatre, una companyia amb 25 anys d’història, Josep va explicar la diferència entre les titelles i les marionetes, la diferència entre titelles, la seua antiguitat i altres curiositats que rodegen eixe món màgic que es representa ‘Titelles i marionetes’, títol de l’espectacle.

«És difícil per a nosaltres expressar en paraules tot el que significa el teatre», expressava Juan Carlos Sastre, presentador de la gala dels 10 anys de l’escola de teatre municipal. Ajudats del diccionari que descriu el teatre com «un fet destinat a commoure vivament a qui el contempla» i el que recull el documental dirigit i realitzat per Dani Albors, l’escola de teatre ˗el seu alumnat i el seu director i professor, Cèsar Monzonís˗ van intentar transmetre tot l’univers que per a ells i elles representa el teatre.
«La història de l’escola és també la història dels seus grups», Mercè i Juan Carlos l’explicaren breument. Ho van fer ajudats de les intervencions d’alguns actors i actrius que formen part dels distints grups de teatre nascuts de l’escola que van anar contestant les seues preguntes per completar la informació que anaven aportant de cada grup.
La gala de commemoració dels 10 anys d’escola de teatre de Pego va finalitzar amb el més de mig centenar d’actors i d’actrius presents dalt de l’escenari del teatre municipal de Pego ˗on més a gust es troben˗ per ser immortalitzats en desenes d’instantànies que sempre recordaran eixe moment tan especial.


504 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!