060.es apropa l’administració a la ciutadania pegolina al Telecentre

060.es apropa l’administració a la ciutadania pegolina al Telecentre
L’Ajuntament de Pego, a través de Creama, participa en la segona fase del Plan Avança impulsat pels Ministeris de Presidència i Indústria i red.es. En aquesta ocasió el projecte 060.es es planteja com una eina que permeta a la ciutadania i a les empreses accedir als serveis públic de qualsevol de les administracions mitjançant els mitjans telemàtics.

En els últims anys l’administració, en general, ha intentat apropar-se a la ciutadania simplificant els tràmits per a evitar, entre d’altres, les interminables cues que ha de fer la gent a l’hora de demanar qualsevol cosa a l’administració. Eixe apropament ha estat possible gràcies a l’evolució de la informàtica i la expansió d’internet a les llars espanyoles. Una de les vies que va obrir el Ministeri d’Administracions Públiques i l’entitat pública empresarial red.es per tal de donar a conèixer com accedir a través d’internet a diferents aspectes de l’administració, va ser la creació d’una xarxa de telecentres com el que hi ha a Pego. Una aula amb X ordinadors que permet un primer contacte amb un medi, per a molta gent, desconegut a hores d’ara.

Després de l’èxit de la I Fase del Pla Avança; recentment, s’ha posat en marxa el Pla Avança 2 que s’executarà entre 2009 i 2012. Aquest Pla naix amb l’objectiu de fiançar les fites aconseguides per la primera fase del Pla Avança. I per tal d’aconseguir-ho red.es ha volgut continuar complint amb la feina d’impuls de la Societat de la Informació que va començar amb els telecentres i la creació de la xarxa 060, unint ambdós projectes per tal de continuar apropant l’administració a la ciutadania.

I és que 060 és una eina que permet a la ciutadania i a les empreses accedir als serveis públics de qualsevol de les administracions, l’estatal, l’autonòmica o la local. Administracions amb les que la ciutadania es pot relacionar mitjantçant diferents canals com són les oficines presencials, el telèfon 060 i el portal web 060. Aquest últim explicava Alex Coloma, agent de capacitació del 060, va ser creat l’any 2007 quan “es va aprovar una llei per la qual totes les administracions havien de proveir un mitjà d’accés a elles a través de mitjans telemàtics”.

Pego és un dels 200 municipis en què es desenvoluparà la II Fase del Pla Avança gràcies a la mediació de Creama qui ha sol•licitat la subvenció, ha rebut la infrastructura necessària per a adequar el telecentre per a este taller de formació i qui ha canalitzat eixa subvenció que ha rebut l’Ajuntament de Pego. I és que esta II Fase del Pla Avança comporta la dotació d’equipament addicional al telecentre dirigit a l’ús de l’administració electrònica que consisteix en dos portàtils, una impressora i diversos lectors de DNI digital, com informava Alex Coloma que també explicava que es realitzaran uns tallers de formació o jornades de capacitació que han començat avui mateix i que s’allargaran durant tota la setmana.

L’ADL de Creama Pego, Alicia Carbonell apuntava el desig de què “les sessions arriben al major nombre de gent possible i és per això que participaran persones desocupades, de l’administració local, discapacitades i alumnat de l’institut que estigua cursant mòduls formatius, a més, del públic en general”. Una de les qüestions que remarcava Carbonell és que amb la canalització d’aquest projecte, “des de Creama es vol continuar sent un nexe d’unió entre la ciutadania i l’administració”.

Demà dimarts, a la Plaça de l’Ajuntament hi haurà un punt d’informació general sobre que és 060.es. Un portal web des del que es pot realitzar la sol•licitud per desocupació, l’expedició del permís de conduir, beques per a estudiar, sol•licitud de cita mèdica, denúncies en línia, matriculació en qualsevol universitat, la tramitació de llicència d’obres o la matriculació de vehicles, entre d’altres serveis. Només cal entrar en www.060.es. Les persones que assisteisquen al taller de formació, detallava l’agent de capacitació del 060, “se’ls donarà lector de DNI, USB i diferent material que puguen utilitzar per a realitzar aquestos tràmits”.

Si a Pego les jornades de capacitació en l’ús de 060, que tenen una durada d’aproximadament una hora i mitja, tenen lloc durant aquesta setmana, a Dénia es realitzaran del 15 al 19 de febrer, ja que CREAMA Dénia també va sol•licitar la subvenció i també li ha estat concedida. En cada sessió hi haurà 10 alumnes i els continguts generals de la mateixa seran explicar “l’estructura de la pàgina 060.es, la utilització del DNI electrònic i estratègies de recerca” de feina o de qualsevol altra qüestió que interesse a les persones que estiguen reben la jornada, adaptant-se així, el taller a cada grup d’alumnes, puntualitzava Coloma.




795 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!